En aften om Anden Verdenskrig

23.11.2022


Igennem 2022 har krigen i Ukraine kastet nyt lys over Europas historie – ikke mindst Anden Verdenskrig. Og krigen er emnet for en ny sere arrangementer, som historie- og kulturhistoriemagasinet ÆRA står bag:

Der er premiere på Koldinghus søndag 26. februar 20.00-22.00. Aftenen består af to elementer – først en rundbordsdiskussion om krigen, og efter en pause fortsætter aftenen med en dyst på paratviden, hvor publikum har mulighed for at melde sig som deltagere, som enkeltpersoner eller i hold

Bestil billet her: 250 kr. / Rabatpris for pensionister+studerende: 200 kr.

Denne aften medvirker:

Lektor Niels Wium Olesen (f.1963), Aarhus Universitet, forfatter til bl.a. “Modstand” og medforfatter til bl.a. “Danmark besat (Informations Forlag, ny udgave 2020)“.

Peter Ingemann (f.1973) er uddannet journalist; som tv-vært har han arbejdet for DR og (siden 2013) for TV2, hvor han er aktuel med både serien om “Hitler, Stalin og Churchill” og en tv-serie i anledning af Danmarks første 50 år i EU (“Ulla og Ingemann”).

Jarl Cordua (f.1969) er cand.polit.; han var aktiv i Venstre før han indledte en karriere som politisk kommentator og radiovært, herunder på “Cordua og Steno”, der startede på 24Syv og er fortsat på Berlingske samt manden bag podcasten om historisk litteratur om Anden Verdenskrig “Hitlers Æselører”.

Mika Vandborg (f.1971) og professionel guitarist, sanger og sangskriver. Han har udgivet en række albums og spillet sammen med Love Shop, Claus Hempler, Dicte, Ida Nielsen, Gnags og mange flere. Herudover turnerer han i øjeblikket landet tyndt Electric Guitars, som han etablerede med vennen Søren Andersen i 2012.

Claus Corfixen (f.1970) rådgiver til dagligt offentlige myndigheder primært på facility management-området. I 1998 lancerede han brætspillet ”Korsbækspillet” (DR).

Bestil billet her: 250 kr. / Rabatpris for pensionister+studerende: 200 kr.

Praktisk information: Der vil være mulighed for at købe forfriskninger undervejs og spise middag inden arrangement på Koldinghus – når man har bestilt billet, modtager man en mail med en oversigt over mulighederne. Flere datoer i andre byer tilføjes senere.

Spørgsmål? Kontakt os på ordre@raeson.dk